5 tips på hur du förebygger Ischias

Rygg tips

Förebygga ischias

Det finns en väldigt enkel och effektiv metod för att förebygga och kraftigt minska risken att du drabbas av Ischias och ryggont och det är regelbunden motion och träning.

Oavsett vilken form av träning du företar dig stärker du ständigt muskulaturen i din rygg vilket innebär att du de tål mer slitage och blir håller en längre tid.

Bygg upp musklerna i din rygg

Bygger du upp musklerna i din rygg så ökar chansen att du slipper få ont i ryggen eller ett återfall av ischias. Ryggskador har ju en tendens att komma tillbaka. Därför bör du träna upp både ben, mage och rygg för att förhindra på bästa sätt.

Användbara tips

Andra små mycket användbara tips för att förebygga ischias är att helt enkelt lära känna av din kropp och ta reda på hur långt du kan gå innan du börjar känna smärta. Du kan även se över hur ergonomisk din arbetsställning är samt lära dig att lyfta saker och ting på ett skonsamt sätt för din rygg.

Förebygga

I grund och botten handlar ett bra förebyggande med syfte att undvika Ischias om att helt enkelt du tänker på att din rygg är känslig och att du är mån om att ta hand om den. Du ska leva med din rygg hela ditt liv.

Boka behandling

Har du Ischiasliknande smärtor eller annan ryggont? Kontakta oss på Ischiasspecialisterna idag för gratis rådgivning.