Gravid och ischias

Det smärtar oerhört mycket på en punkt i höger skinka/ländrygg. Jag har svårt att ta mig upp ur sängen eller ur soffan vissa dagar, för det gör så ont, så jag håller på att skrika rakt ut. Vissa dagar känner jag ingenting.

Känner du igen dig? Då kan du ha fått Ischias liknande smärtor som kan uppstå i samband med graviditeten.gravid ischias

För att det ska vara riktig ischias ska du dock ha en utstrålande smärta som ofta går ända ner i foten.

Falsk ischias med utstrålning ner till knäet eller kortare beror som skrivits tidigare ofta på att rumpmusklerna trycker på nerver. Det inget exakt dokumenterat bevis för att ischias skulle orsakas av din graviditet.

Förändringar i kroppen som orsakas av graviditeten kan ge upphov till bäcken- och ryggsmärta, men inte ischias.

Däremot är det vanligt att du och andra kvinnor upplever en smärta som kan liknas vid Ischiassmärtor. Dessa smärtor är lika verkliga och gör lika ont som om du skulle ha Ischias.

Ischiasspecialisterna är ett nätverk av erfarna och legitimerade Kiropraktorer och Naprapater med lång erfarenhet. Vi behandlar ischias i Stockholm, Göteborg & Malmö. Ring oss för att boka en tid för gravid ischias behandlingBoka behandling här

Hos oss får du snabbt träffa rätt behandlare för just din skada.
Våra behandlare är Legitimerade Naprapater och Kiropraktorer. 

Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.


 

Tips för dig som har Ischias liknande smärtor

Här är några tips som förhoppningsvis lindrar din smärta. Kom ihåg att ALDRIG göra en övning som medför smärta.

  • “Hänga ut” ryggrad och bäcken genom att ta tag ovantill i en dörrpost och hänga nedåt med hjälp av kroppsvikten. Det kan lätta trycket på nerven.
  • Stretcha och gå runt ett par steg
  • Undvik att sitta längre perioder
  • Sätt knät på den onda sidan mot ett fåtöljryggstöd, bord eller liknande, och pressa knät med böjt ben mot motsatta axeln

Du och andra kvinnor som upplever att de har ischias under graviditeten kan i själva verket ha ett tillstånd som kallas bäckenledsmärta (PGP).

Hos oss på Ischias specialister får du som är gravid råd, övningar och varsam behandling för att ta bort smärtorna som du upplever i samband med graviditeten!

Klicka här så hittar du fler: övningar

Ischiasspecialisterna är ett nätverk av erfarna och legitimerade Kiropraktorer och Naprapater med lång erfarenhet. Vi behandlar ischias i Stockholm, Göteborg & Malmö.